У Києві ексдепутата міської ради Севастополя, який голосував за окупацію Криму, засуджено до 12 років тюрми

Дарницький районний суд Києва оголосив вирок колишньому депутату міської ради Севастополя Дмитру Бєлогорцеву, який у березні 2014 року голосував за окупацію Криму Росією: створення “Республіки Крим” та проведення незаконного “референдуму”.  

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами слідства, у березні 2014-го засуджений як депутат Севастопольскої міськради від партії «Російський блок» проголосував за створення «Республіки Крим» і проведення “референдуму” .

У сідовому засіданні свідок, яка на момент окупації Криму працювала журналістом в Севастополі, розповіла, як після одного з засідань вже окупованої росіянами міської ради,  вона розпитувала депутатів про результати одного з незаконних голосувань. “Один з депутатів, з яким вона тоді розмовляла був засуджений, у якого вона питала чого вони це зробили, він відповів, що їх «взяли ізмором» й він був напідпитку, люди голосували у нетверезому стані”, – йдеться у вироку суду.

В матеріалах слідства також зберігаються відеоматеріали, на яких видно, що засуджений був на засіданнях міськради, коли вирішувалося питання щодо спроби анексії та проведення незаконного “референдуму”.

Суд засудив Дмитра Бєлогорцева до 12 років позбавлення волі. Оскільки останній переховується від сладства, вирок було оголошено заочно.

Нагадаємо, Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру кримському “депутату” та виконувачці обов’язків “міністра промислової політики Республіки Крим”.

Напередодні Святошинський районний суд Києва оголосив вирок колишньому депутату Верховної Ради Автономної Республіки Крим та окупаційному “віце-прем’єру Криму”, Віталію Нахлупіну. За державну зразу його засуджено до 12 років позбавлення волі.