В Криму російські окупанти порушили дві нові справи проти правозахисника Абдурешита Джеппарова

Абдурешит Джеппаров Фото: Кримська солідарність

Російські силовики в тимчасово окупованому Криму порушили проти ветерана кримськотатарського національного руху та правозахисника Абдурешита Джеппарова ще дві справи про адміністративні правопорушення за статтями про дискредитацію російської армії та зловживання свободою інформації.

Про це повідомляє ZMINA з посиланням на влісні джерела.

Обидві адміністративні справи мають сфальсифіковані протоколи, які окупаційні силовики склали без присутності Джеппарова.

Суть обвинувачень полягає в тому, що правозахисник начебто адмініструє сторінку ініціативи “Qırım Gayesi” (“Кримська ідея”) яка публікує огляди порушень міжнародного гуманітарного права в Криму та оперативні повідомлення про порушення прав людини на території півострова.

Сам Джеппаров відкидає обвинувачення. За його словами, хоча він і стояв на початку створення цієї правозахисної ініціативи, проте вже довгий час не має до неї жодного стосунку, тим більше не адмініструє сторінку Qırım Gayesi, яка постійно оновлювалася під час двох його адміністративних арештів, що відбулися протягом останнього року.

Водночас правозахисник зазначив, що з таким успіхом його можна звинувачувати також у роботі сайту і сторінок об’єднання родичів політв’язнів “Кримська солідарність”, до створення якого він теж колись мав стосунок.

Нагадаємо: