В Україні колишню суддю з Криму засуджено до 12 років за державну зраду

Святошинський районний суд Києва оголосив вирок колишній українській судді Феодосійського міського суду Криму, яка після окупації півострова Росією зрадила присязі та перешла працювати у незаконно створений на базі українського суду судови орган окупантів. Її визнано винною у державній зраді.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами слідства, засуджена була призначена “суддею” до незаконно утвореного так званого «Феодосийского городского суда Республики Крым Российской Федерации» указом президента РФ Володимира Путіна 19 грудня 2014 року.

До цього, майже одразу після початку окупації Криму – 29 березня 2014 року колишня українська суддя отримала незаконний паспорт громадянки РФ.

Суд прийшов до висновку, щозасуджена вчинила умисне діяння, вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканості України, а саме: в наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Наразі засуджена залишитися та проживати на тимчасово окупованій території України, тож була засуджена заочно.

Колишній судді призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Загалом за публічного обвинувачення прокуратури автономії засуджено 20 кримських державних зрадників, йдеться в повідомленні. Ще 328 обвинувальних актів про скоєння аналогічного злочину перебувають на розгляді у судах.