Незаконного “суддю” Керченського міського “суду” в Криму засуджено до 10 років ув’язнення

Дарницький районний суд Києва оголосив вирок колишньому українському суддіі, який після окупації Росією Криму перейшов на бік ворога та пішов працювати до незаконно створеного окупантами судового органу – “Керченського міського суду Республіки Крим”. Його визнано винним у державній зраді та засуджено до 10 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням вирок суду.

За матеріалами слідства, після початку російської окупації Криму, суддя відмовився покидати териорію Криму та продовжив працювати у захопленому росіянами Керченському міському суді. У грудні 2014 року указом президента РФ Володимира Путіна його було призначено заступником голови незаконного “суду”.

“Допомога іноземній державі та її представникам у переході судів АР Крим на відправлення правосуддя на підставі законодавства іноземної держави – Російської Федерації призвели до забезпечення належного функціонування незаконно створених судових органів та посилили заходи тимчасової окупації півострова”, – йдеться в рішенні суду.

За даними Бюро судової інформації, засуджений -Валерий Левченко, колишній суддя Керченського міського суду Автономної Республіки Крим.  Він був суддею в Україні з 2006 року. У 2020 пішов у відставку з посади незаконного “судді” окупаційного російського “суду” в Керчі.

Загалом за публічного обвинувачення прокуратури автономії засуджено вже понад 20 кримських суддів-державних зрадників. Ще 328 обвинувальних актів про скоєння аналогічного злочину перебувають на розгляді у судах.