Суд відправив на 2 місяці під домашній аршет блогерку, яка виклала відео роботи ППО в Києві

Солом’янський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт на наступні 2 місяці блогерку Інну Воронову, яка публікувала у соцмережі інформацію про роботу ППО.

Таким чином суд задовольним клопотання прокурора щодо обрання запобіжного заходу, повідомляє Watchers.Media.

Сторона захисту блогерки має 5 днів на оскарження рішення суду.

Зазначимо, справу Воронової суд мав розглянути ще напередодні, але засідання не відбулося. Сама фігурантка справи заявила, що напередодні не відбулося через те, що “всесвіт це не сприймає”.

Окрім Воронової суд також відправив під домашній арешт блогерку Дар’ю Семенченко.

Нагадаємо, 31 травня Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом мешканкам Києва, які поширювали інформацію про роботу української ППО під час масованої атаки росіян на столицю 16 травня.

Слідчі СБУ повідомили всім про підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України — “Поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану”. Санкція статті передбачає покарання – до 8 років позбавлення волі.