В Києві суд засудив ексдепутата міськради Севастополя за державну зраду до 11 років тюрми

Святошинський районний суд Києва оголосив вирок колишньому депутату Севастопольскої міської ради, який після початку окупації Криму Росією пішов на співпрацю з окупантами. Суд визнав його винним  у державній зраді та засудив до 11 років ув’язнення. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами слідства,  засуджений – громадянин України, був депутатом Севастопольської міської ради 6 скликання, обраний на чергових виборах 31 жовтня 2010 року. В березні 2014 року він брав участь у низці засідань вже окупованої росіянами  Севастопольської міської ради та голосував за прийняття так званої «Декларації про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», створення так званоi «Республіки Крим», а також за прийняття Севастополя до складу Російської Федерації в статусі міста федерального значення і перейменування Севастопольської міської ради у «Законодательное собрание города Севастополь».

У подальшому засуджений продовжив свою роботу в незаконно створеному органі «Законодательное собрание города Севастополь», чим забезпечив його функціонування та сприяв представникам Російської Федерації у проведенні підривноi дiяльностi на території України.

Слідчі дослідили відеозапис засідання міськради Севастополя, на якому присутній засуджений. а також на сайті ради були оприлюднені результати голосування, які підтверджують участь у них засудженого, який голосував за всі окупаційні рішення.

У якості свідка в судовому засіданні був допитаний колишній депутат Севастопольської міської ради, знайомий із засудженим. Він розповів, що останнього разу на сесії міської ради він був приблизно у лютому 2014 р. 14-17 березня 2014р., коли депутати приймали декларацію про “незалежність Криму” та створення “Республіки Крим”, він особисто присутній не був, оскільки на той час вже виїхав з Криму, але вказав на присутніх депутатів, їх місця у залі ради, бачив, що за декларацію голосував в тому числі і засуджений.

За даними Бюро судової інформації, засуджений – колишній депутат міської ради Севастополя від «Партії пенсіонерів України» Михайло Бріцин.

31 травня Святошинський районний суд Києва засудив Баріцина до 11 років позбавлення волі. Вирок оголошено заочно, оскільки засуджений досі переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території АР Крим.

Напередодні Дарницький районний суд Києва оголосив вирок  колишньому депутату міської ради Севастополя Дмитру Бєлогорцеву, який у березні 2014 року голосував за окупацію Криму Росією, створення «Республіки Крим» та проведення незаконного «референдуму».

В травні  2023 року також 12 років в’язниці за держзраду отримав в Україні колишній депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим та окупаційний «віце-прем’єр Криму» Віталій Нахлупін.