Вища рада правосуддя призначила повний склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів

Вища рада правосуддя призначила склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, розблокувавши роботу ключового органу з формування суддівського корпусу.

Про це повідомили у ВРП.

За результатами проведених співбесід з 32 кандидатами ВРП призначила 16 членів комісії, вісім з них – судді та судді у відставці.

На посади членів ВККС затверджено: Людмилу Волкову, Віталія Гацелюка, Ярослава Духа, Надію Кобецьку, Руслана Мельника, Андрія Пасічника, Романа Сабодаша, Руслана Сидоровича, Михайла Богоноса, Романа Ігнатова, Романа Кидисюка, Олега Коліуша, Володимира Луганського, Олексія Омеляна, Сергія Чумака, Галину Шевчук.

“Відновлення роботи ВККС – значний крок для відновлення довіри наших громадян до суддівської гілки влади. Ми всі розуміємо, що без доступу до правосуддя неможливій сталий і демократичний розвиток держави.  Перед оновленим складом ВККС стоїть багато викликів, які необхідно вирішувати”, — сказав голова ВРП Григорій Усик.

Вища кваліфкоміся суддів не функціонує в Україні поналд три роки, після того, як у жовтні 2019 року закінчилися повноваження попереднього складу. З того часу в Україні не відбувається оцінювання діючих та призначення на посади нових служителів феміди, що призвело до нестачі у судовій системі майже 2 з половиною тисяч суддів. Без ВККС подолати кадровий дефіцит неможливо.