«Суд» у Севастополі призначив 12 років ув’язнення 66-річній Галині Долгополій

Окупаційний «Севастопольський міський суд» 24 березня 2021 року засудив 66-річну мешканку Севастополя Галину Довгополу до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму, з обмеженням свободи на 1 рік після відбуття основного покарання.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на інформацію «суду».

Галина Довгопола була затримана у листопаді 2019 року в Севастополі працівниками ФСБ за підозрою в тому, що вона нібито збирала «секретні відомості військового характеру «на виконання завдання української розвідки.

27 листопада «Ленінський міський суд» взяв жінку під варту, пізніше її етапували в СІЗО Криму.

«В ході розгляду кримінальної справи встановлено, що громадянка Російської Федерації — Д., уродженка м.Бахчисарай, 1955 року народження, була залучена представником іноземної держави до негласної співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Громадянка Д. виконувала розвідувальні завдання, спрямовані на збирання відомостей про окремий авіаційному полку Чорноморського флоту, які розкривають терміни дії позивних, частот і ключів, індексів радіостанцій, ключів до таблиць радіопозивні і таблицями чергового радиста і таблицями телефонних, телеграфних, радіо і Флажная позивних на мирний час — тобто, відомостей, що становлять державну таємницю, передача яких могла бути використана на шкоду безпеці Російської Федерації, — сказано на сайті «суду».

За інформацією прес-служби «суду», Кримінальна справа була розглянута в закритому режимі, в зв’язку з тим, що «в матеріалах справи містилися відомості, що становлять державну таємницю».

Жінці інкримінували ст. 275 КК РФ, яка передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 20 років.