В Криму окупанти затримали 23-річного Куртумера Чалгозова. Його місцезнаходження невідоме

14 грудня російські силовики провели обшук в селищі Приморське біля Феодосії в будинку 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова. Після обшуку чоловіка затримали. Його місцезнаходження невідомо.

Про це пише повідомояє рух Кримська солідарність.

Обшук розпочався о 5:15 ранку і тривав три години. Мати затриманого Селіме Чалгозова розповіла, що у Куртумера відібрали мобільний телефон. Після обшуку родичі підписали протокол.

«У якості кого затримано Куртумера Чалгозова і який у нього процесуальний статус родичі не знають, але вже звернулися до 102 і залишили заяву про викрадення, оскільки не знають, де фактично зараз перебуває їх син і які дії з ним проводять», — йдеться у повідомленні.

На момент обшуку в будинку перебували всі члени родини Чалгозових — батько, мати, Куртумер та дві його молодші сестри, одній з яких сім років.

За словами родичів, Куртумер працює в пекарні, захоплюється спортом джиу-джитсу, періодично їздить на змагання разом з другом.

Нагадаємо:

  • 2 грудня 2021 року ФСБ РФ оголосила про затримання нібито «агентів» одразу двох українських силових відомств — СБУ та Головного управління розвідки міністерства оборони (ГУР МО) — і опублікувала їх «свідчення». Двоє, батько та син, нібито «займалися шпигунством», третій — 23-річний Олександр Цілилик, за даними ФСБ — «готував у Росії теракт».