Міжнародний суд ООН у Гаазі винесе рішення у справі України проти Росії вже 16 березня

16 березня Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалить рішення у справі України проти Росії, яка стосується звинувачень у геноциді. Київ звинувачує Москву у неправильному тлумаченні міжнародної конвенції про геноцид.

Відкрите засідання розпочнеться о 16:00 у Палаці миру в Гаазі, повідомляється у Twitter Міжнародного суду.

Як повідомлялося, Україна направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі через військову агресію проти України.

Україна просила суд наказати РФ негайно призупинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії, заявленою метою яких є “запобігання і покарання” нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

А також, щоб Російська Федерація негайно забезпечила, щоби будь-які військові або нерегулярні збройні формування, якими вона керує або підтримує, а також будь-які організації та особи не сприяли «військовим операціям», метою яких декларується “запобігання” чи “покарання” за нібито вчинення Україною геноциду.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook:https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютого; за 25 лютого; за 26 лютого; за 27 лютого; за 28 лютого; за 1 березня; за 2 березня; за 3 березня; за 4 березня; за 5 березня, за 6 березня.