Новим керівником САП став Олександр Клименко

Новий  генеральний прокурор України Андрій Костін призначив керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка, який раніше був детективом НАБУ.

Першим про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, якого антикорпціонери обвинувачували в гальмуванні призначення переможця конкурсу Олександра Клименка керівником САП.

«Сьогодні був призначений керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став Олександр Клименко, який був оголошений Конкурсною комісією переможцем чесного відбору і затверджений на посаді новим генеральним прокурором Андрієм Костіним одразу після його призначення», – повідомив Єрмак.

Єрмак привітав Костіна з початком роботи очільником ГПУ, а Клименка з призначенням на посаду керівника САП і побажав їм ефективної роботи.

«Незалежна антикорупційна інфраструктура є важливою складовою демократії в Україні. Боротьба з корупцією є пріоритетом для нашої держави, оскільки від її успішності залежить наша інвестиційна привабливість та свобода бізнесу. Ми повинні притягнути до відповідальності російських злочинців», – наголосив Єрмак.

Олександр Клименко народився 1986 року, закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого в Харкові. У березні 2010 року почав працювати в органах внутрішніх справ у Києві. З 2015 року Клименко працював старшим слідчим у Національній поліції. Розслідував справи щодо розкрадання майна, зокрема розслідував розкрадання коштів на «Укрзалізниці».

У березні 2016 року Клименко брав участь у конкурсі до Національного антикорупційного бюро і став детективом, потім – старшим детективом, а у листопаді 2017 року – керівником відділу.

Протягом цього часу він розслідував справи екснардепа Олександра Онищенка, екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова та нинішнього заступника глави Офісу президента Олега Татарова, який відповідає за напрям правоохоронних органів. Він також є старшим групи прокурорів у справі ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Верховна Рада 27 липня дала згоду на призначення нардепа з фракції «Слуга народ» Андрія Костіна новим генеральним прокурором України. Його кандидатуру запропонував президент Володимир Зеленський.