У Каховському районі окупанти встановили «пропускний контроль» і лякають місцевих арештом

Російські окупанти на Херсонщині посилили «пропускний контроль» у всі комунальні та державні установи Каховського району. «Порушникам» пригрозили арештом терміном до 3 діб.

Про це йдеться в «розпорядженні» гауляйтера Каховського району, колаборанта Володимира Леонтьєва №97-Р від 13 липня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Згідно цього документу, «пропускний контроль» передбачає огляд людей «на предмет наявності доказів до можливої приналежності до терористичних дій на території Каховського адміністративного району». Всіх «підозрілих осіб» погрожують передавати збройним силам рф і окупаційним «правоохоронним органам».

«Доказом» причетності до «терористичних дій» для окупантів може бути що завгодно: приміром, зроблене 10 років тому селфі з українським прапором або рінгтон на телефоні у вигляді державного гімну, стати черговим заручником російських загарбників ризикує практично будь-хто.

Як повідомляв ЦЖР, 5 липня той же гауляйтер Каховського району Володимир Леонтьєв «розпорядився» запровадити «тимчасово контрольно-пропускний режим» на території комунальних підприємств і установ регіону, включаючи школи, дитсадки, технікуми і профтехучилища. Мета цих обмежень проста – не допускати на свої робочі місця законних керівників і співробітників усіх цих установ, які відмовились співпрацювати з окупаційною владою.

14 липня ставленик окупантів, колаборант Володимир Сальдо видав «наказ» про «притягнення до відповідальності» всіх, хто «розповсюджує лживу інформацію про російські органи влади». Порушникам «наказу» Сальдо пригрозив примусовою депортацією за межі Херсонщини протягом 24 годин. Однак куди саме депортуватимуть «порушників», гауляйтер області не вказав.

Матеріал підготовлений ГО «Інформаційний прес-центр» в рамках проекту IWPR за підтримки Європейського Союзу та МЗС Норвегії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter