В Сімферополі окупанти викрали кримськотатарського активіста Ролана Османова

13 липня в тимчасово окупованому Сімферополі біля будівлі “Верховного суду республіки” невідомі викрали кримськотатарського активіста Ролана Османова.

Про це повідомляє рух Кримська солідарність.

За їх інформацією, викрадачі були в масках. Довгий час місцезнаходження Ролана Османова було невідомо. Наразі, за словами активіста кримськотатарського національного руху Лемара Юнусова, зараз Османов перебуває у будівлі Центру протидії екстремізму. До нього прямує адвокат Іслам Веліляєв.

Ролан Османов – кримський активіст та стример. Він брав участь у пікеті біля Ханського палацу, протестуючи проти його знищення під виглядом реставрації. Також він постійний слухач на судових засіданнях із політично вмотивованих справ у Криму.

Торік у грудні Київський районний суд призначив йому штраф у розмірі 15 тисяч рублів за участь у стихійних зборах кримських татар 4 вересня біля будинку ФСБ у Сімферополі.

Пізніше до нього з візитом приходили співробітники ЦПЕ для застереження щодо «неприпустимості скоєння злочинів».

2019 року у нього в будинку пройшов обшук. Силовики тоді повідомили, що нібито шукали наркотики, але зрештою нічого не знайшли і залишили домоволодіння.