Окупанти оштрафували кримськотатарського активіста Ролана Османова за «дискредитацію російської армії»

“Київський районний суд Сімферополя” оштрафував громадянського журналіста, кримськотатарського активіста Ролана Османова нібито за “дискредитацію російської армії”. Йому присудили виплатити 40 тисяч рублів. 

Про це повыдомляє громадська ініціатива «Кримський процес».

“Суддя” Андрій Долгополов визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення. На офіційному сайті “суду” відсутня інформація про дату і час засідання, а також рішення, яке було ухвалено. Слухачів у будівлю суду не пустили. Помічник “судді” пояснив, що на засідання можуть зайти лише близькі родичі, хоча такі обмеження відсутні в розділі про регламент роботи суду.

Розгляд справи про адміністративне правопорушення відбувся за 30 хвилин. Ролан Османов після “суду” заявив, що має намір оскаржити ухвалу в апеляційній інстанції.

Окупанти в Криму вже неодноразово притягували Ролана Османова до відповідальності за нібито “злочини”.

13 липня невідомі у цивільній формі, масках затримали Ролана Османова біля будівлі “Верховного суду Криму”, де проходив процес у справі Нарімана Джелялова. Османова звинуватили у “розміщенні на сторінці у фейсбуці публікації, що «дискредитують збройні сили РФ» та заарештували на троє діб.

У грудні 2021 року “Київський районний суд” засудив Османова до штрафу у розмірі 15 тисяч рублів за участь у стихійних зібраннях кримських татар 4 вересня біля ФСБ у Сімферополі. Він приїхав на місце подій як громадянський журналіст,  і був затриманий разом із десятками людей і доставлений до відділку поліції.

2019 року окупаційні силовики провели обшук в будинку Ролана Османова, заявили, що нібито шукали наркотики, але зрештою нічого не знайшли.