Жінку, яка просила Росію вдарити ракетами по Черкасам, засудили до 10 років тюрми

Придністровський районний суд Черкас виніс вирок місцевій жительці Тетяні Дробот. За державну зраду та розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України її засуджено до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Придністровський суд.

На початку березня жінка переслала телефоном своїй сестрі, яка мешкає в Росії, а також двом своїм подругам світлини фортифікаційних споруд у центрі Черкас і запропонувала росіянам бомбити їх.

Крім того, Дробот поширювала в забороненій соціальній мережі Одноклассники” інформацію, що виправдовувала захоплення українських міст. Зокрема, жінка хвалилася російським прапором над Новою Каховкою.

У квітні Дробот затримали і вона перебувала в Черкаському слідчому ізоляторі. 18 жовтня суд виніс їй вирок.

У суді жінка визнала вину і розкаялась, це врахували під час призначення покарання. Також вона отримала позитивні характеристики за місцем проживання від очільника ОСББ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter