ПВК “Вагнер” завербувала в Криму понад тисячу в’язнів

Сімферопольська виправна колонія №102

Представники ПВК “Вагнер” продовжують вербувати в’язнів для участі у війні Росії проти України. ПВК завербувала близько 1200 ув’язнених, які відбували покарання на території тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил.

“З метою компенсувати масштабні військові втрати, з початку лютого цього року, Росія використала близько 1200 осіб з російської приватної військової компанії “Вагнер”, які були завербовані у в’язницях з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим”, – йдеться у повідомленні.

Разом з тим росіяни продовжують займатися мародерством на інших окупованих територіях України.

“У Новій Каховці тимчасово зайнятої території Херсонської області, у період з 7 по 9 лютого спостерігаються численні випадки мародерства російськими загарбниками. Новоприбулі військовослужбовці російських окупаційних військ активно завантажують награбоване майно у військові вантажівки“, – зазначили в Генштабі.

Окрім того, у місті Маріуполь Донецької області російські загарбники організували ремонт своєї військової техніки, яку навмисно вивели з ладу російські військовослужбовці, аби не брати участі в бойових діях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter