Вища рада правосуддя дозволила арештувати одіозного суддю у відставці Бабенка

Вища рада правосуддя надала згоду на арешт судді у відставці Володимира Бабенка. Колишній голова Апеляційного суду Черкаської області нині переховується від слідства та оголошений. у розшук.

Про це повідомили у ВРП.

У 2015 Володимир Бабенко став відомим через те, що тиснув на суддю Сергія Бондаренка, який цей факт зміг записати на аудіо. Суддя розглядав справу за позовом підприємства Дмитра Фірташа ПАТ “Азот” проти вчительки Оксани Яшан.

Підприємство намагалося виселити жінку з приміщення.

Бондаренко не ухвалив рішення на користь підприємства, а тому на нього почали тиснути. До прикладу, забрали помічника, не реєстрували доповідні та заяви, підпалили автівку, а невідомі чатували під домом.

З’ясувалося також, що голова Апеляційного суду Черкаської області Бабенко причетний до справ Майдану, а саме тиску на суддів, щоб ті незаконного ув’язнювали протестувальників

У 2017-му Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) рекомендувала звільнити Бабенка з посади судді, втім рішення не підтримала Велика палата Верховного Суду. Судді розглядали лише неетичні висловлювання судді як причину для звільнення, а аудіозапис розмови з не слухали, бо завершився термін давності заяв до ВККС на Бабенка.

Вже 2019-го ВРП дозволила Бабенку піти у відставку з довічним утриманням з бюджету, а головне – уникнути кримінальної відповідальності.

Відтоді суддя отримав уже щонайменше три підозри: одну – за тиск на суддів у справах Євромайдану, іншу – за тиск на суддю Бондаренка, а ще одну – за привласнення будівлі суду приватною компанією.

Нині Бабенко переховується від правосуддя, тож його оголосили в розшук.