ДБР розслідує справу про державну зраду проти голови Чернігівського райсуду Запорізької області

Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження про можливу державну зраду голови Чернігівського районного суду Запорізької області Віталія Ломейко через його співпрацю з російськими окупантами. 

Про це стало відомо сьогодні, 9 травня,  в ході засідання Вищої ради правосуддя.

ВРП мала розглянути заяву про відставку Ломейко, втім відклала це питання оскільки стало відомо про кримінальне провадження.

За інформацією ДБР, Віталій Ломейко перейшов на бік ворога та наразі перебуває в тимчасово окупованому Бердянську. Щодо нього розслідується справа за статтею – державна зрада.

Заяву про звільнення за власним бажанням Віталій Ломейко надіслав у ВРП 21 листопада 2022 року, тобто, вже після окупації частини Запорізької області.

У 2021 році, за повідомленням ресурсу “Бердянськ 24”, правоохоронці заскочили Віталія Ломейко за кермуванням автівкою напідпитку. Він за кермом Audi A6 протаранив трактор. За словами очевидців, Ломейко був настільки п’яним, що навіть не відчув укол знеболювального, який вколола швидка.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter