Суд присяжних визнав Трампа винним у сексуальному насильстві щодо журналістки

Федеральний суд Манхеттена визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві над журналісткою і письменницею Джин Керролл у примірочній торгового центру навесні 1996 року.

Про це пише CNN.

Присяжні за цивільним позовом Керролл визнали Трампа відповідальним за побиття журналістки. Він має виплатити Джин Керролл близько 2 мільйонів доларів відшкодування.

Присяжні визнали, що Трамп домагався Керролл у 1996 році в примірочній торгового центру в Нью-Йорку у 1995 або 1996 році, і експрезидента зобов’язали виплатити майже два мільйони доларів компенсації за звинуваченням у побоях.

Окрім цього, присяжні визнали Трампа винним у наклепі – у 2022 році він спростовував звинувачення Керролл. За це колишній президент повинен виплатити Керролл майже 3 мільйони доларів відшкодування.

Водночас екс-президента США не визнали винним у зґвалтуванні. Керролл подала до суду на Трампа за побиття, стверджуючи, що його поведінка кваліфікується як сексуальний злочин, оскільки це було зґвалтування, сексуальне насильство або насильницькі дотики. Хоча присяжні не визнали, що це було саме зґвалтування, вони все-таки визнали докази позивачки, що Трамп вчинив сексуальне насильство, що дозволило їй отримати відшкодування за позов про побиття.

Керролл звинуватила Трампа в зґвалтуванні ще у 2019 році, коли Дональд Трамп був президентом, але розгляд справи почався у квітні 2023-го. Республіканець відмовився від свідчень у суді, а публічно повторював, що він не міг зґвалтувати Керролл, бо вона “не його тип”.

Тоді як колишнього президента Сполучених Штатів звинуватили у домаганні чи зґвалтуванні кілька інших жінок, справа Керролл стала першою, в якій було ухвалено вирок.

Нагадаємо, Трамп став першим експрезидентом США в історії, якому висунули кримінальні звинувачення – у зв’язку з фальсифікацією ділової документації для приховування шкідливої інформації напередодні президентських виборів 2016 року.