Військового, який самовільно покинув службу, засудили до 5 років позбавлення волі

Бородянський районний суд Київської області оголосив вирок командиру стрілецького відділення, який самовільно залишив військову частину.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок від 26 квітня.

За матеріалами справи, ввечері 22 жовтня 2022 року засулджений без дозволу залишив військову частину і не повернувся на службу. Його затримали тільки 27 лютого 2023 року.

У суді він пояснив свої дії тим, що дізнався про погіршення стану здоровʼя цивільної дружини і залишив службу та поїхав до неї в Київ. Не повернувся на службу, оскільки лікування жінки було дороговартісним, а його заробітна плата як військовослужбовця – невеликою. За його словами, за час служби він отримав тільки 17 тисяч гривень.

Засуджений свою провину визнав та запевнив, що після вирішення фінансових питань мав намір повернутися до військової частини, але його затримали.

Суд призначив військовому 5 років тюремного покарання.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter