Окупаційного очільника Голопристанської виправної колонії, засуджено до 14 років ув’язнення

Соснівський районний суд Черкас оголосив вирок колишньому заступнику начальника одного з відділів «Голопристанської виправної колонії (№ 7)». Його визнано винним у колабораціонізмі та засуджено до 14 років позбавлнння волі. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами слідства, у травні 2022 року засуджений став в.о. начальника так званої «Голопристанской исправительной колонии управления исполнений наказаний по Херсонской области». Наприкінці липня росіяни звільнили його з посади.

У якості свідка в суді виступив колишній поліцейський. Він підтвердив, що засуджений обіймав посаду в окупаційний пенітенціарній службі. Інший свідок також ідентифікував засудженого серед співробітників окупаційної пенітенціарної системи.

За даними Бюро судової інформації, засуджений – Василь Коваль. Він родом з Херсона, з 2001 року служив у Державній кримінально-виконавчій службі. Коваль наразі переховується від слідства та ймовірно надалі перебуває на тимчасово окупованій Росією території України. Тож його було засуджено заочно.

Коваля засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Та на 15 років заборонили обіймати посади у правоохоронних органах України, в органах державної влади, місцевого самоврядування і в органах, що надають публічні послуги.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter