СБУ повідомила про підозру екснардепу Мураєву

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому народному депутату від проросійської партії «Наші», забороненої судом, Євгену Мураєву. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на керівника забороненої партії «Наші», екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками)», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для «масового поширення кремлівських наративів» в інформаційному просторі України.

«Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах Росії. Насамперед це стосувалося подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені. У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО», – додали в СБУ.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

У червні минулого року Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив діяльність партії Мураєва «Наші». Телеканал “Наш”  перебуває під санкціями РНБО.Відомо, що нараді Мураєв і його соратники переховуються від правосуддя за кордоном.