Незаконний “Верховний суд” в Криму засудив викраденого в Олешках Сергія Котова за “шпигунство” до 15 років колонії

Незаконно створений російськии окупантами в Криму “Верховний суд” оголосив вирок Сергію Котову, цивільному мешканцю Олешок, якого буо викрадено окупантами торік у квітні та звинувачено у шпигунстві. Його засуджено до 15 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму. Разом з ним у справі також засуджено Миколу Петровського – до 16 років колонії.

Про це повідомляє пресслужба “суду”.

Деталі справи не розголошуються через “державну таємницю”. Засідання відбувалося у закритому режимі. У “суді” зазначили, що вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений.

Нагадаємо, російські окупанти звинуватили викраденого цивільного мешканця Олешок у шпигунстві. Його стан у СІЗО № 2 різко погіршився — чоловік схуд на 20 кілограм. Незаконно утримуваному не надавалася в повному обсязі медична допомога.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, військова прокуратура Чорноморського флоту РФ у відповідь на адвокатський запит 16 березня 2023 року повідомила, що Сергій Анатолійович Котов утримується в «установі кримінально-виконавчої системи». Його викрали російські військові у квітні 2022 року, протягом року РФ не підтверджувала місцезнаходження чоловіка.

Також Вікторія повідомляє, що з моменту підтвердження утримання Котова, російські силовики не допускали до нього адвоката.

Росія бере у заручники цивільних українців, російські агенти намагаються знайти важелі впливу на родини військовополонених захисників. У програмі «Питання національної безпеки» від 11 травня 2023 року говорили про це на прикладі telegram-каналу Антона Шевцова — сепаратиста із Севастополя, колишнього начальника поліції у Вінницькій області, підозрюваного у державній зраді.