В Криму знову затримали Арсена Джеппарова, який тільки навесні вийшов з колонії

В селі Краснокам’янка в тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали та відвезли у невідомому напрямку двох римчан – Еміля Назарбекова, чоловіка сестри політв’язня Рефата Алімова, та Арсена Джеппарова, який вийшов із колонії, де відбув сім років, лише навесні цього року.

Про це пише “Кримська солідарність”.

Обох чоловіків затримали вдень 26 вересня. До другої години Назарбекова привезли до будинку. Поліцейських було семеро: троє в масках і четверо без них. Також було двоє понятих. Протокол про слідчі дії зачитали лише Емілю.

Силовики оглянули кімнати, зазирнули до всіх шаф. Вони заявили, що нібито шукають наркотики та зброю.

Після цього вони змусили кримського татарина підписати протокол та відвезли у невідомому напрямку. Повідомити знайомим телефоном, до якого відділу його везуть, Еміль не зміг, осільки йому заборонили. Сім’я затриманого не знає, де він перебуває зараз (дані на 20:30 за київським часом).

Джеппарова затримали вдень близько трьох годин, коли він підійшов до місцевого магазину. До чоловіка під’їхала машина, Арсена скрутили, повалили на землю та приставили зброю до голови.

Затримання силовики знімали на камеру, потім заштовхали Джеппарова в машину. Де зараз знаходиться Арсен – невідомо.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив у так званій “справі Хізб ут-Тахрір” Арсена Джепарова до 7 років позбавлення волі.

У квітні 2023 року Джеппаров вийшов на волю після відбування незаконного покарання в башкирській ВК №16 у Салаваті.

За час ув’язнення здоров’я чоловіка погіршилося, він схуд на 20 кілограмів.