Коригувальника російських обстрілів Харкова та Чернівців засудили до 15 років позбавлення волі

Чоловіка, який коригував російські удари по Харкову та Чернівцях, суд визнав винним у держзраді, його відправили до в’язниці на 15 років.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 25 вересня.

У матеріалах справи йдеться про те, що уродженець міста Чернівці, перебуваючи у Харкові із 22 лютого 2023 року по 16 травня 2023 року, листувався у мережі “Однокласники” зі співробітником Головного управління генштабу збройних сил РФ.

За даними слідства, обвинувачений висловив бажання співпрацювати з представниками РФ у підривній діяльності проти України, у тому числі за грошову винагороду.

Зазначається, що листування тривало близько двох тижнів  в соцмережі “Однокласники”, а потім в телеграмі.

Фігурант повідомляв представнику ворожої держави про військово-політичну обстановку в Україні та місцеперебування військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України у Харкові, а потім і у місті Чернівці.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисник надсилав фото обʼєктів, з геолокацією та описом того, що там відбувається. Усього в вироку йдеться про 25 епізодів передачі інформації.

Крім того, на своїй сторінці в “Однокласниках” обвинувачений поширював публікації на підтримку збройної агресії проти України.

Під час суду чоловік вину визнав повністю, сказав, що це його свідомий вибір і наслідки своїх дій він розумів повністю.

За сукупністю злочинів його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, крім житла.