“Суд” арештував кримського адвоката Ладіна на 14 діб за “демонстрацію забороненої символіки”

«Київський районний суд Сімферополя» арештував адвоката Олексія Ладіна, який захищає українських полонених та політв’язнів, на 14 діб та присудив виплатити 48 тисяч рублів штрафу за обвинуваченням у нібито «демонстрації забороненої символіки». 

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк.

Олексія Ладіна обвинуватили за три пости у Facebook, два з яких містять зображення українського гербу та кримськотатарської тамги, які намалював пыдзахисний Ладіна Ісмаіл Рамзанов у 2018 році в СІЗО за обвинуваченнями у «розпалюванні ворожнечі» та підкинуті патрони.

«І ще один пост — антивоєнний, розміщений у березні минулого року. Це анонімне оповідання московського адвоката, який пише: «У стрічці знову повідомлення, що бомбардують українські міста. ЗСУ зловили пілота збитого путінського штурмовика. Він бреше, що не знає, які об’єкти бомбив. Показують касетні снаряди РСЗВ «Смерч» і «Ураган», що не розірвалися. Вони лежать посеред Харкова. Їхнє використання — військовий злочин, оскільки вони забезпечують невибіркову поразку всередині міської забудови». Ладін постить розповідь з хештегом #НЕТВОЙНЕ», – пише Наумлюк.

Нагадаємо, 13 жовтня 2023 року в окупованому Криму російські силовики затримали адвоката Олексія Ладіна, який захищає українських полонених та політв’язнів.

Кримський адвокат Олексій Ладін є захисником багатьох кримських татар, фігурантыв так званої незаконної «справи Хізб ут-Тахрір». Також Ладін як адвокат брав участь у справах проукраїнських активістів на півострові. Зокрема він є адвокатом екскомандира корабля ВМСУ «Славутич», військового пенсіонера, волонтера та громадянського активіста Олексія Кисельова, проти якого ФСБ сфальсифікувала кримінальну справу і обвинуватила у підготовці «морської блокади півострова», яка полягала у фантастичній операції з перекриття  Керченської протоки засобами для вилову мідій, а також в участі у неіснуючому батальйоні ім.Номана Челебіджихана.