Апеляційний суд у Сербії направив на повторний розгляд справу ексгенерала СБУ Наумова про відмивання грошей

Апеляційний суд сербського міста Ніш у Сербії скасував вирок Вищого суду ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, ексгенералу Андрію Наумову, якого було засуджено до одного року позбавлення волі за звинуваченням у відмиванні грошей.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на інформацію суду.

Рішення апеляції означає, що справа Наумова повертається до Високого суду Ніша для повторного розгляду.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Вищий суд міста Ниш у Сербії засудив ексначальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, ексгенерала Андрія Наумова до одного року позбавлення волі за звинуваченням у відмиванні грошей.

Раніше Вищий суд міста Ниш відхилив запит України про екстрадицію Андрія Наумова, який перебуває під вартою в Сербії з червня 2022-го року.

Як йдеться в матеріалі Валентини Самар, головної редакторки Центру журналістських розслідувань, Кроти ФСБ в СБУ. Чого не вистачає у справі Кулініча-Сівковичау липні 2021 року, тобто, за рік до викриття мережі «політичного офісу Клюєва-Сівковича», Наумов  був звільнений президентом і безперешкодно покинув країну.  7 червня 2022 року його затримали на прикордонному переході на півдні Сербії і арештували за підозрою у відмиванні грошей. З собою він мав незадекларовану готівку, діаманти і цікавого подорожнього – Александра Акста, внесеного РНБО до санкційних списків контрабандистів, з якими «боровся» Наумов під керівництвом Баканова.

Якщо «охотнік ФСБ» – це Наумов, як стверджує ДБР в рамках справи Кулініча-Сівковича, то йому мали б повідомити про підозру у державній зраді. Це ще якось пояснило б засвітку його особи, яку зазвичай слідчі органи не оприлюднюють аж до вступу в силу обвинувального вироку.