СБУ та НАБУ проводять обшуки у екснардепа Пашинського

Колишній народний депутат Сергій Пашинський повідомив, що до його помешкання прийшли з обшуком представники СБУ та НАБУ. Обшук проводиться у справі щодо передачі так званого “палива Курченка” державі у 2015 році.

Про це Пашинський повідомив у Facebook.

“Сьогодні зранку СБУ та НАБУ завітало з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі “палива Курченка” державі – за часів мародерства Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам. У 2015-ому році, як народний депутат України, я звернувся Президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ “паливом Курченка”, що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів”, – gbit Пашинський.

Він також нагадує, що лише декілька тижнів тому “слєдком Росії” звинуватив його в початку АТО у 2014-ому році.

“І от зараз дивна синхронізація з боку українських слідчих… Шановні, якщо вже вирішили копнути у той період і дослідити, як я ще допоміг з передачею активів Януковича державі та ЗСУ, то зверніть увагу на спецконфіскацію сотень мільйонів доларів у бюджет”, – додає екснардеп.

Нагадаємо, компанії близького до президента-втікача олігарха Сергія Курченка підозрювали у привласненні бензину “Нафтогаз України”. У Генпрокуратурі повідомляли, що суд конфіскував у фірм Курченка 100 000 тонн палива. Курченку оголосили підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, при реалізації 800 000 тонн нафтопродуктів, писало Радіо Свобода. Сам олігарх тоді втік за кордон.