Колишнього начальника управління МВС України в Керчі засуджено до 11 років позбавлення волі

Дарницький районний суд Києва оголосив вирок колишньому начальнику Керченського міського відділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік російських окупантів. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок суду.

За інформацією ЦЖР, засуджений – Микола Ткаченко. Він очолював керченське управління з квітня 2010 року, до цього він працював начальником Кіровського району Макіївського міського управління міліції у Донецькій області.

Навесні 2014 року він пішов на співпрацю з росіянами та очолив незаконно створене «Управление МВД РФ по городу Керчи». Цю посаду Ткаченко обіймав до січня 2019 року.

В березні 2021 року Рада національної безпеки і оборони України запровадила щодо Миколи Ткаченка санкції.

Дарницький райсуд визнав Миколу Ткаченка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України – державна зрада. Йому призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок оголошено заочно.

Нагадаємо:

  • Соломʼянський районний суд Києва оголосив вирок колишньому начальнику відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин Прокуратури Автономної Республіки Крим Станіславу Кулібабі, який після окупації півострова зрадив присязі та перейшов на службу до російських окупантів. Його визнано винним у державній зраді.
  • У 2015 році колишнім працівникам прокуратури АР Крим повідомлено про підозру у державній зраді. До списку потрапили 144 особи.