Незаконно засудженого кримського громадянського журналіста Османа Аріфмеметова етапували до Красноярського краю

Кримського громадянського журналіста “Кримської солідарності”, незаконно засудженого до 14 років позбавлення волі у так званій “справі Хізб ут-Тахрір” етапували до в’язниці Красноярського краю із СІЗО №3 Новочеркаська.

Про це пише “Кримська солідарність” з посиланням на його лист до родини.

“Я та Рустем начебто їдемо до Красноярського краю, Руслан – до Челябінської області”, – написав політв’язень у листі до матері Емдіє Аріфмеметової.

Також етапували інших фігурантів “справи” – Рустема Шейхалієва, Руслана Сулейманова та Енвера Аметова. Спочатку всі вони прибули до Воронежа, згодом Аметова етапували до Липецька, решту – до Самари.

Нагадаємо:

  • У російському Ростові-на-Дону силовики затримали трьох активістів «Кримської солідарності» – Ремзі Бекирова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, в будинках яких у Криму напередодні пройшли обшуки.
  • 27 і 28 березня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.
  • 29 березня всіх незаконно заарештованих в Криму 23 кримськотатарських активістів вивезли до РФ.
  • Південний окружний військовий суд 24 листопада 2022 року засудив Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а громадянських журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова – до 14 років. Перші чотири роки засуджені проведуть у в’язницях, потім усіх переведуть до колонії суворого режиму.