В Україні судитимуть ексзаступника командира кримського “Беркута” за розгін Майдану

Про це повідомляє ДБР та Офіс генпрокурора.

За матеріалами слідства, обвинувачений 18 лютого 2014 року організував незаконне злочинне перешкоджання проведенню зборів та мітингів у Маріїнському парку Києва.

Його підлеглі застосували до мітингувальників надмірну фізичну силу та спецзасоби, через що 117 учасників акції отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Обвинувальний вирок вже скерували до суду. Екскомандиру “Беркута” інкримінують незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365; ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 121 КК України).

Зазначається, що з 2014 року чоловік переховується на тимчасово окупованій території України — в Криму. Тому досудове розслідування здійснювалось у спеціальному порядку.

Також суд обрав стосовно колишнього “беркутівця” запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо:

  • Росія відмовила в екстрадиції 12 колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України «Беркут», обвинувачених у вбивствах на Майдані в Києві.
  • Екс-командира керченського «Беркуту» в Криму засудили майже до 8 років за хабар.
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила екс-заступнику командира роти Беркута в Севастополі про підозру у сприянні окупації Кримського півострова Росією.