“Центр Э” у Криму вручив застереження чотирьом кримським правозахисникам

В тимчасово окупованому Криму за дорученням “Центру з протидії екстремізму” юристам, захисникам політв’язнів Лілі Гемеджі та Рустему Кямілеву вручили застереження про неприпустимість порушення закону про мітинги.

Про це пише “Кримська солідарність”.

Також раніше застереження від міського відділу МВС отримав громадський захисник Сеїт-Осман Каралієв. Окупанти заявляють, що він є “організатором масової акції” і має “вжити заходів” щодо усунення екстремістської діяльності та порушень громадського порядку, інакше пообіцяли кримськотатарському активісту застосувати до нього адміністративні та кримінальні статті.Застереження отримав юрист Назім Шейхмамбетов. Йому окупанти погрожують статтею про громадські дії, спрямовані на дискредитацію збройних сил РФ. Шейхмамбетов із застереженням не погодився і зазначив, що не розуміє, у зв’язку з чим видали документ. Крім того, він наголосив, що вважає попередження незаконним, оскільки силовики не роз’яснили йому причини та підстави для вручення застереження.

Рустем Кямілев переконаний, що у такий спосіб росіяни відсікають незалежних адвокатів, які намагаються відстояти істину в суді, показуючи неспроможність певних кримінальних справ.