Мешканця Донеччини засуджено до 15 років в’язниці за війну проти України

Суд оголосив вирок мешканцю Донеччини, який добровільно пішов воювати проти України. За державну зраду його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Після початку повномасштабного вторгнення чоловік, як кажуть слідчі, добровільно приєднався спочатку до бойовиків так званої “ДНР”, а потім підписав контракт з російською армією й став частиною 1армійського корпусу Південного військового округу РФ.

Спочатку засуджений був стрілком, однак потім його перевели до розвідувальної групи.

У липні цього року він отримав завдання у складі ДРГ здійснити вилазку на позиції українських військових на лінії фронту, аби знищити їх опорні пункти. Під час рейду групу викрили, а бойовика взяли у полон.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter