Поліція затримала підозрюваного в підпалі авто програми журналістських розслідувань «Схеми»

Підозрюваний у підпалі автомобіля програми «Схеми» Фото: Facebook Антон Геращенко

Поліцейські Київської області 26 серпня затримали підозрюваного в підпалі автомобіля журналістів програми «Схеми», що сталося 17 серпня. Крім цього, розшукуються ще двоє його співучасників.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні рано вранці співробітниками поліції Київської області був затриманий громадянин, обґрунтовано підозрюваний у підпалі автомобіля програми журналістських розслідувань «Схеми». Ще двоє підозрюваних у співучасті в цьому злочині встановлені і будуть оголошені в розшук», – написав Геращенко.

За його словами, всім трьом буде пред’явлено обвинувачення в умисному знищенні чужого майна за статтею 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна).

Головна редакторка “Схем” Наталія Седлецька прокоментувала затримання:
“Можу лише сподіватись, що поліція встановить не лише виконавця, але і замовника, мотиви якого будуть зрозумілі, а докази причетності – переконливі для всього суспільства”, – зазначила Седлецька.

Нагадаємо:

  • Вночі 17 серпня авто програми «Схеми» підпалили біля будинку водія знімальної групи. Головна редакторка програми «Схеми: корупція в деталях» Наталя Седлецька вважає, що за підпалом машини, якою користувалися журналісти-розслідувачі, можуть стояти фігуранти розслідувань.
  • Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля працівника ЗМІ. Подія кваліфікована як умисне знищення або пошкодження майна.
  • Президент Володимир Зеленський відреагував на підпал автомобіля журналістів програми «Схеми: корупція в деталях»: заявив, що за його президентства за критику влади не буде переслідувань чи залякувань.