Фастівський суд запланував провести відеотрансляцію з окупаційним судом у Криму

Так званий «Гагарінський суд Севастополя»

Суддя Фастівського міськрайонного суду Любов Буймова в рамках розгляду кримінального провадження ухвалила провести відеотрансляцію з так званим «Гагарінським районним судом Севастополя», який знаходиться на території окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Фастівського міськрайонного суду від 21 серпня 2020 року.

У випадку, якщо провести відеоконференцію з окупаційним судом не вдасться, суддя ухвалила забезпечити обвинуваченому можливість взяти участь у судовому засіданні за допомогою системи «Easycon».

Журналіст БСІ поцікавився в суді, яким чином планується вийти на зв’язок з окупаційним судом. Подзвонивши за телефоном, вказаним в реєстрі пресслужб судів, з’ясував, що прессекретаря в суді зараз немає. Заступниця керівника апарату суду Олена Чередніченко телефоном підтвердила, що може надати коментар, однак, почувши питання, відповіла, що журналістам потрібно написати запит, щоб отримати відповідь. Мотивувала це тим, що телефоном вона не знає точно, що спілкується з працівником ЗМІ.

За інформацією з судового реєстру, кримінальне провадження кваліфіковане за статтями 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Засідання, на якому має відбутися трансляція, заплановано на 28 серпня 2020 року. У розкладі засідань вказані сторони процесу. БСІ зв’язалося з одним з адвокатів, який представляє потерпілого, підтвердив, що суддя дійсно винесла вказану ухвалу.

«Виносити таку ухвалу не те, що дивно, а й просто незаконно. Суд дійсно задовольнив клопотання обвинуваченого, який перебуває в окупованому Севастополі та ухвалив провести відеотрансляцію з судом, який знаходиться на непідконтрольній Україні території», — сказав адвокат.