Верховний суд підтвердив справедливість ув’язнення на строк 10 років для громадянина Китаю за шпигунство

Касаційний кримінальний суд

Покарання отримав громадянин Китаю Шу Юаньцзе. Касаційний кримінальний суд залишив у силі вирок, яким у липні 2019 року його було засуджено до 10 років позбавлення волі.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення пресслужби Офісу генерального прокурора.

Верховний Суд підтвердив рішення судів першої та апеляційної інстанцій стосовно громадянина Китайської народної республіки, якого було засуджено до 10 років позбавлення волі за шпигунську діяльність в Україні.

За матеріалами кримінального провадження, кваліфікованого за статтею 114 Кримінального кодексу (Шпигунство), професор Сіанського науково-дослідного інституту сучасної хімії проводив шпигунську діяльність на Дніпропетровщині. Він організував на території області збір науково-технічної та технологічної документації в галузі бойового ракетобудування, щоб передати її до іноземної організації.

Вироком Красногвардійського районного суду Дніпропетровська від 9 липня 2019 року чоловіка засуджено до позбавлення волі на строк 10 років.

Ухвалою Запорізького апеляційного суду від 12 лютого 2020 року апеляційну скаргу захисника обвинуваченого залишено без задоволення.

Документи, в яких було б описано детальні обставини вчинення злочину, в судовому реєстрі наразі закриті, оскільки слухання відбувалися у закритому режимі.

Нагадаємо:

  • Російська ФСБ 27 серпня 2020 року заявила про затримання в Барнаулі військовослужбовця Ракетних військ стратегічного призначення РФ за «шпигунство» для України