У Криму «суд» заарештував чотирьох з восьми затриманих кримських татар

В окупованому Криму «Київський райсуд» Сімферополя увечері 10 червня заарештував до 5 серпня чотирьох з восьми затриманих кримських татар, яких ФСБ підозрює в нібито «організації і діяльності терористичної організації». Решті чотирьом «суд» обере запобіжний захід 11 червня.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

Різі Омерову, Енверу Омерову, Айдеру Джеппарову, Ескендеру Сулейманову обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5-го серпня 2019 року. Ще чотирьом оберуть запобіжний захід 11 червня 2019 рок.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк, троє затриманих 10 червня кримських татар: Ленур Халілов, Руслан Месутов і Енвер Омеров підозрюються ФСБ в організації осередків організації «Хізб ут-Тахрір», яка заборонена в Росії, за ч.1 ст.205.5 КК РФ (організація діяльності терористичної організації), інші п’ятеро – за ч.2 ст.205.5 КК РФ (участь в діяльності терористичної організації).

  • 10 червня в Криму російські силовики проводять обшуки і затримання кримських татар. Слідчі дії пройшли в селах під Алуштою, Білогірську, мікрорайонах Строганівка і Кам’янка Сімферополя в будинках родичів фігурантів так званої «справи Хізб ут-Тахрір». В результаті були затримані: Ельдар Кантерміров, Енвер Омеров і його син Різа Омеров, Айдер Джеппаров, Ескендер Сулейманов, Руслан Нагаєв, Руслан Месутов, Ленур Халілов.
  • В ФСБ заявили, що в окупованому Криму провели обшуки у прихильників організації «Хізб ут-Тахрір», діяльність якої заборонена в Росії.
  • ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі відкрило кримінальне провадження за фактами проведення незаконних обшуків у кримських татар на тимчасово окупованій території Криму.