У Криму 16-річного кримського татарина засудили за “наругу над російським прапором”

У окупованому Криму «Мировий суд» Білогірського району 4 квітня виніс вирок кримському татарину Абдураману Абдувеліеву у вигляді 6 місяців обмеження волі за нібито наругу над російським прапором. Про це повідомляє журналістка Олександра Єфименко, передає Бюро судової інформації.

Абдурамана Абдувеліева звинуватили в порушенні статті 329 КК РФ (наруга над державним прапором Російської Федерації).

Як випливає з матеріалів справи, він нібито зняв три російських прапора в селі Курське 21 травня 2018 року, спалив їх, на думку звинувачення, і кинув у туалет.

«Через два місяці в селі пройшов ряд обшуків в будинках хлопців, які в той день були з ним і в його будинку, в тому числі. Всі неповнолітні і все виступають в ролі свідків. Абдурамана з мамою забрали на допит, де непрозоро натякнули: “Якщо він не зізнається, ми на добу його залишимо тут і зробимо таке, що зізнається в чому завгодно”. Абдувеліев визнав провину частково: він стверджує, що дійсно знімав прапори, але не спалював їх і не кидав в туалет, як сказано в матеріалах справи», – зазначає Олександра Єфименко.

За словами журналістки, в зв’язку з вироком, який має на увазі під собою обмеження в пересуванні, незрозуміло, як Абдураману Абдувеліеву відвідувати школу, так як він вчитьсяв Судакському районі, а живе в селі Курське Білогірського району.

«Абдувеліеву 16 років, він дуже хотів поступити в авіаційний університет, а грамот і нагород за перемоги в олімпіадах і різних конкурсах стільки, що всі вони не вміщалися на обідньому столі. Мабуть, варто додати, що через кілька місяців, у їхньому будинку був повторний обшук, під час якого на покинутому горищі знайшли дві абсолютно білі нові робочі рукавички, всередині яких виявили патрони і “траву”. У зберіганні підозрюють батька Абдурамана, Умера Абдувеліева», – додала журналістка.

Нагадаємо, у липні 2019 року у кримському селі Курське Білогірського району російські силовики проводили чергові обшуки. Обшуки тоді проводились у Кокі Мустафи, Абдувеліева Умера, Сейтхалілова Рідвана, Асанова Сейтумера.