Апеляцію у справі Ганиша знову перенесли

Василь Ганиш. Фото: Крим.реалії

Київський апеляційний суд переніс судове засідання з розгляду апеляційної скарги сторони захисту у справі екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша, якого засудили до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Як повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на прокуратуру АРК, причиною перенесення засідання стала неявка двох з трьох адвокатів сторони захисту.

У прокуратурі Криму заявили, що всі три адвоката належним чином були повідомлені про судове засідання, але продовження засідання без присутності всіх адвокатів порушувало б право на захист обвинуваченого.

Нагадаємо:

  • 28 квітня 2015 року колишнього депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з окупованого Криму. Йому було пред’явлено звинувачення в державній зраді за ч.1 ст.111 КК України. Прокуратура АРК звинувачує Ганиша в тому, що 11 квітня 2014 року він взяв участь в засіданні кримського парламенту, на якому приймалася так звана «Конституція Республіки Крим», а також в тому що, він у липні 2014 балотувався на організованих окупантами «виборах» в міськраду Феодосії.
  • Ганиш стверджує, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти «референдуму». На його думку, звинувачення в державній зраді є необгрунтованими.
  • Дніпровський районний суд Києва 19 листопада 2018 року засудив до 12 років позбавлення волі екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша за звинуваченням у державній зраді.
  • Розгляд апеляційної скарги триває з лютого 2019 року.