Що допоможе збирати докази для МКС?

Анна Микитенко - юрист-консульт Global Rights Compliance

З юрист-консультом організації Global Rights Compliance Анною Микитенко говоримо про мобільний додаток «Основні стандарти розслідування», який допоможе документувати порушення міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права для Міжнародного кримінального суду.

Багато хто, не знає, як працює Міжнародний кримінальний суд, як правильно збирати докази для нього. До 2014 року в Україні ми не стикались зі збройними конфліктами. Вимоги МКС майже такі ж самі, як вимоги КПК України. Але деякі аспекти, як збереження доказів, наприклад, дуже важливі. Ми вирішили, що такий додаток спросить життя всім, хто займається документуванням“, – говорить Ганна Микитенко.

У додатку – 6 розділів. Перший ознайомлює з визначеннями понять, стандартами збору доказів та розслідування; другий – деталізує основні 10 правил та етичних аспектів розслідування. Третій – містить методичні рекомендації для підготовки до розслідування дотримання або недотримання стандартів міжнародного гуманітарного права. Четвертий – щодо збору та збереження доказів. П’ятий – про міжнародні кримінальні злочини та роботу з такими випадками. Шостий – про специфіку роботи Міжнародного кримінального суду.

Також користувачі можуть порадитися з юристами Global Rights Compliance.

Додаток безкоштовний, з версіями для користувачів мобільних телефонів на операційній системі Android та Apple.

Завантажити додаток можна за посиланнями: для Android, для Apple.