Суд Гааги відмовив адвокатам Пулатова в апеляції щодо засекречення 12 свідків у справі MH17

Акція родичів загиблих пасажирів рейсу MH17 біля посольства Росії у Гаазі. 8 березня 2020 року.Фото: hromadske

Окружний суд Гааги відмовив захисту обвинуваченого Олега Пулатова у розкритті осіб 12 свідків у справі катастрофи рейсу MH-17. Щодо 13-го свідка, суд вирішив, що анонімний статус він отримав з порушенням процедури.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на пресслужбу суду.

23 квітня Окружний суд Гааги відхилив скаргу сторони захисту обвинуваченого Олега Пулатова, адвокати якого намагалися довести, що свідки у справі отримали анонімний статус з порушенням процедури.

Слідчий суддя зберіг анонімність 12 з 13 свідків. Суд постановив, що існують загрози, зважаючи на які, свідки не хотіли давати покази. Це означає, що особи 12-ти людей надалі будуть приховуватися.

Однак суддя вирішив, що один зі свідків отримав анонімний статус з порушенням. У повідомленні суду не зазначено, яким чином цей свідок надалі буде брати участь у процесі і чи братиме взагалі.

Олег Пулатов

Нагадаємо, 9 березня цього року почався процес у справі щодо збитого над Донбасом літаку рейсу MH17, розслідування якої веде міжнародна слідча група.

Прокуратура Нідерландів висунула звинувачення трьом росіянам і одному українцю у вбивстві 298 пасажирів і членів екіпажу рейсу MH17.

Заочно перед судом постали: колишній ватажок бойовиків Ігор Гіркін, полковник ГРУ Сергій Дубінський, підполковник ВДВ Олег Пулатов і бойовик «ДНР» Леонід Харченко.

Росіянин Олег Пулатов юридично присутній на слуханнях — його інтереси представляє команда адвокатів.

В умовах пандемії коронавірусу Окружний суд Гааги призупинив слухання у справі. 23 квітня розгляд було відновлено.