Суд на Дніпропетровщині зобов’язав поліцейських почати розслідування щодо перевізників, які не дезінфікували маршрутки

Фото з сайту Марганецької міської ради

Суд на Дніпропетровщині визнав незаконною бездіяльність посадових осіб Нікопольського відділу поліції, які не відкрили кримінальне провадження за заявою міської ради про порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним хворобам місцевими перевізниками.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 2 квітня 2020 року.

Виконавчий комітет Марганецької міської ради 17 березня 2020 року звернувся до поліції із заявою про скоєння працівниками автомобільних перевізників міста Марганця кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України, де представник виконкому просив внести відомості за заявою до ЄРДР та розпочати досудове слідство за даним фактом.

Стаття 325 ККУ передбачає покарання за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

За день до цього посадовці міської ради висловлювали обурення, що не всі перевізники виконують розпорядження органів влади та не дезінфікують салони маршруток.