Прокуратура АРК відкрила провадження через обшуки у «Свідків Єгови» в Керчі

Фото: investigator.org.ua

Головне управління Національної поліції України в АР Крим і Севастополі під процесуальним керівництвом Прокуратури АРК розпочало кримінальне провадження за фактом проведення у вівторок, 26 травня, російськими силовиками ряду обшуків у «Свідків Єгови» в Керчі.

Про це повідомила прес-служба відомства, пише Центр журналістських розслідувань.

«Кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статті 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років», – йдеться в повідомленні.

26 травня видання Крим.Реаліі повідомило, що окупанти провели чотири обшуки в будинках «Свідків Єгови» в Керчі, в результаті чого затримали, щонайменше, одного віруючого. Відомо, що проти нього порушено кримінальну справу, імовірно – за статтею про «організації діяльності екстремістської організації» (282 Кримінального кодексу Росії).

  • 5 березня «Ялтинський міський суд» окупованого Криму засудив члена «Свідків Єгови» Артема Герасимова до штрафу в розмірі 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
  • В окупованому Криму «Джанкойський районний суд» 5 березня засудив місцевого жителя Сергія Філатова до шести років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Його визнали «винним в організації діяльності забороненої в РФ релігійної організації «Свідки Єгови».