Під Дарницьким судом мітинг. Розглядається позов Медведчука проти Кіпіані щодо заборони поширення книги «Справа Василя Стуса»

Фото журналістки Катерини Петренко

У Дарницькому районному суді Києва, сьогодні, 10 липня, відбувається судове засідання за позовом народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука проти журналіста та історика Вахтанга Кіпіані. Під будівлею суду зібралися люди на підтримку журналіста.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення з місця події із соцмереж.

Біля будівлі Дарницького суду на підтримку Вахтанга Кіпіані та проти претензій Медведчука мітингують активісти «Руху опору капітуляції». Мітинг триватиме до 15:00. Це шосте засідання у справі і вже сьогодні суд може оголосити рішення.

Відповідачами у справі є журналіст Вахтанг Кіпіані, а також видавництво «Віват» та типографія «Юнісофт». Позов стосується «захисту честі, гідності та ділової репутації та спростування недостовірної інформації». Віктор Медведчук хоче заборонити поширення книги Кіпіані «Справа Василя Стуса».

Віктор Медведчук був державним захисником українського поета та дисидента Василя Стуса. На його адресу лунають звинувачення у порушенні адвокатської етики під час цього процесу. Сам Медведчук своєї провини не визнає.

Сам Кіпіані вважає позов цензурою та порушенням свободи слова.

Фото журналістки Катерини Петренко