Поліція розпочала кримінальне провадження про невиконання рішення суду нардепом Іллею Кивою

Нацполіція відкрила кримінальне провадження щодо невиконання рішення суду народним депутатом Іллею Кивою. Він мав спростувати поширену неправдиву інформацію щодо Катерини Гандзюк.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення юридичної компанії «Міллер», яка від імені батька активістки подавала позов про захист честі і гідності Катерини Гандзюк.

Дніпровським райвідділом поліції Києва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо невиконання Іллею Кивою рішення суду. Провадження кваліфіковано за статтею 382 Кримінального кодексу України.

Як інформують адвокати, все почалося з того, що Кива І.В. безпідставно звинуватив Катерину Гандзюк в корупції, що не відповідає дійсності.

26 червня 2019 року Солом’янський районний суд м. Києва задовольнив позов батька Катерини Гандзюк Віктора до Іллі Киви та ТОВ «Голдберрі» про захист честі, гідності, ділової репутації та зобов`язання спростувати недостовірну інформацію.

Рішенням Солом’янського районного суду м.Києва:

  1. Визнано недостовірною інформацію, поширену 02 жовтня 2018 року Кивою І.В. в ефірі телеканалу «Еспресо. TV» наступного змісту: «Я знаю, что Гандзюк сидела на разворовывании городского бюджета».
  2. Зобов’язано Киву спростувати недостовірну інформацію, шляхом повідомлення в ефірі телеканалу «Еспресо. TV» про те, що поширена інформація не відповідає дійсності.
  3. Зобов’язано стягнути з Киви на користь Гандзюка Віктора Михайловича судовий збір у розмірі 1409,60 грн.

Нагадаємо:

  • У квітні 2020 року на виконання рішення Солом’янського райсуду Києва за позовом батька активістки Катерини Гандзюк держвиконавець прийняв постанову про накладення арешту на грошові кошти нардепа Іллі Ківи для забезпечення сплати судового збору.