Продаж готелю «Дніпро» можуть скасувати через ОАСК

Окружний адмінсуд Києва, фото: oask.gov.ua

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов щодо скасування продажу державного готелю «Дніпро». Суд вирішує питання про відкриття провадження

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення пресслужби Окружного адміністративного суду Києва.

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов щодо визнання протиправним та скасування наказу Фонду державного майна України від 29 липня 2020 року № 1268, яким було затверджено протокол про результати електронного аукціону з продажу державного пакета акцій розміром 100 % статутного капіталу ПрАТ «Готель «Дніпро».

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивачка просить суд зупинити дію вищевказаного наказу та заборонити Фонду держмайна вчиняти будь-які дії щодо подальшого проведення приватизації цього об’єкту.

На її думку, зазначений наказ був прийнятий Фондом держмайна із порушенням норм чинного законодавства, є протиправним та підлягає скасуванню.

Наразі судом вирішується питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо:

  • 15 липня 2020 року державний готель «Дніпро», що знаходиться у самому центрі Києва, продали за 1,1 мільярда гривень, що в майже 14 разів перевищило стартову ціну.
  • Готель придбав співзасновник кіберкоманди NAVI Олександр Кохановський разом із партнерами. Кохановський заявляє, що із партнерами планують побудувати тут нову кіберспортивну арену на 10 000 відвідувачів. У готелі ж розміщуватимуть учасників кіберспортивних змагань. Для них облаштують спеціальні зони для тренувань, відпочинку і масажу спини та пальців.