Суд призначив три роки ув’язнення вже експоліцейському, який на смерть збив людину на зупинці

Суддя Броварського міськрайонного суду Василь Батюк призначив три роки позбавлення волі водію, який п’яним за кермом авто в’їхав у зупинку громадського транспорту. Внаслідок ДТП загинула одна людина. Обвинувачений Роман Філатов на той час працював у Броварському відділку поліції охорони на посаді поліцейського-водія.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Броварського міськрайонного суду Київської області.

За матеріалами кримінального провадження, на той час ще співробітник поліції охорони у Броварах Роман Філатов 26 вересня 2019 року, знаходячись за кермом Opel Vectra, в’їхав у зупинку громадського транспорту. До того ж, водій був у нетверезому стані. Це підтверджується актом медичного огляду — у крові водія виявили алкоголь у концентрації 0,73 проміле, що у понад три рази перевищує дозволену для керування авто норму.

Внаслідок ДТП загинула одна жінка. Інша людина отримала тяжкі тілесні ушкодження. Травми водія були віднесені до легких.

Під час судового засідання обвинувачений провину визнав частково. Не заперечував, що вживав алкогольні напої до того, як сісти за кермо. За його словами, він робив це за п’ять годин до того. Також сказав, що їхав зі швидкістю 70–80 км\год. Автомобіль занесло, коли він здійснював маневр випередження. Запевняв суд, що у вчиненому щиро розкаюється. Просив не позбавляти його волі, оскільки хоче одружитися, влаштуватися на роботу, щоб у подальшому допомагати матеріально потерпілим.

Висновками судової комплексної фототехнічної та автотехнічної експертиз було встановлено, що швидкість авто безпосередньо перед заносом становила понад 134 км/год.

Потерпілі просили суд позбавити Філатова волі та заявили цивільні позови. Обставинами, що пом’якшують покарання суд визнав його каяття Філатова та часткове добровільне відшкодування. До обставин, що обтяжують покарання, суд відніс вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Суддя Василь Батюк призначив колишньому поліцейському Роману Філатову покарання у вигляді трьох років позбавлення волі із забороною на такий же строк керувати транспортними засобами. У частині цивільних позовів суд призначив стягнути з обвинуваченого 1200000 гривень. До набрання вироком законної сили обвинувачений залишиться під вартою.

Згідно останньої поданої декларації, Роман Філатов працював поліцейським-водієм Броварського відділу поліції охорони. У вироку вже інформація про те, що він є непрацюючою особою.