Апеляційний суд у Мілані виправдав українського нацгвардійця Віталія Марківа

Віталій Марків. Фото: facebook / Людмила Денісова

Апеляційний суд у Мілані виправдав засудженого до 24 років ув’язнення за обвинуваченням у нібито вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі Віталія Марківа. Суд звільнив Марківа з-під варти. Нацгвардієць повертається в Україну

Про це повідомляє Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у facebook.

«Україно, Віталія Марківа — виправдали! Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі нашого Героя, повністю виправдавши його. Віталій Марків повертається з нами на Батьківщину», — написала Денісова.

Віталій Марків Фото: Nataliya Kudryk/Радіо Свобода

Нагадаємо:

  • 12 липня в Італії суд міста Півія засудив до 24 років позбавлення волі старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа за нібито причетність до вбивства італійського журналіста Андреа Роккеллі і його напарника росіянина Андрія Миронова 24 травня 2014 року в ході бойових дій на Донбасі. При цьому обвинувачення просило для нацгвардійця 17 років позбавлення волі. 
  • 24 вересня, під час зустрічі з Конте в Нью-Йорку, Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для з’ясування обставин загибелі Роккеллі, в причетності до якої обвинувачують Марківа. Президент України зазначив, що очікує всебічного і об’єктивного розгляду справи Марківа.
  • 20 листопада Україна подала апеляційну скаргу на рішення Суду італійського міста Павія, який визнав Віталія Марківа нібито винним у вбивстві Роккеллі. Розгляд апеляції Апеляційним судом округу Ломбардія очікується навесні 2020 року.