У Херсоні чоловік попросив суд розстрочку на два роки у сплаті штрафу за порушення правил карантину

Херсонський міський суд оштрафував водія маршрутки на 17 тисяч за порушення правил карантину. А потім відстрочив сплату штрафу через те, що для чоловіка сума штрафу є завеликою.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на постанову Херсонського міського суду від 18 листопада 2020 року.

Чоловік попросив суддю дозволити розстрочку виконання постанови, якою на нього було накладено штраф у розмірі 17 тисяч гривень за порушення правил карантину. Визнаний винним в адмінправопорушенні просив ухвалити рішення, яке дозволить платити штраф протягом 24 місяців рівними частинами. Свою заяву аргументував тим, що сума в розмірі 17000 гривень є для нього значною і неможливою для одноразового погашення, що робить неможливим вчасне виконання рішення суду.

Заяву суд задовольнив частково, дозволивши не розстрочку, а відстрочив сплату штрафу до 18 серпня 2021 року.

Постановою від 12 листопада чоловіка було визнано винним у порушенні правил карантину за статтею 44-3 КУпАП. За матеріалами справи про адміністративне правопорушення, він, працюючи водієм міської маршрутки, дозволив їхати у салоні 32 пасажирам, замість 18. У суді чоловік провину не визнав, пояснивши, що не знає точно скільки було пасажирів в салоні. 

Нагадаємо, що Верховна Рада 6 листопада ухвалила законопроєкт, який вводить у Кодекс України про адміністративні правопорушення відповідальність за відсутність маски на обличчі. Новою частиною була доповнена стаття 44-3 КУпАП. Штрафи складатимуть від 170 до 255 гривень.