Херсонський суд у 13 разів збільшив заставу для ексзаступника ГУ МВС Криму Федоряна

Фото: RFE/RL

Херсонський апеляційний суд відхилив клопотання адвоката Ігоря Кушненка, захисника колишнього заступника начальника ГУ МВС в АРК Миколи Федоряна. Адвокат просив суд зменшити призначений раніше розмір застави, натомість, колегія суддів збільшила її у 13 разів. Та продовжила тримання під вартою підозрюваному.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на дані розкладу судових засідань та інформацію пресслужби прокуратури АРК та Севастополя.

За даними судового розкладу, 14 грудня було заплановане судове засідання щодо застосування запобіжного заходу щодо колишнього заступника керівника ГУ МВС в АРК Миколи Федоряна. Розгляд провадила колегія суддів у складі Ігоря Красновського, Володимира Заіченка та Інни Литвиненко.

Як розповіли журналісту БСІ у пресслужбі прокуратури АРК та Севастополя, суд залишив в силі тримання під вартою Федоряна та збільшив розмір застави до 21 мільйона 180 тисяч гривень, тобто у 13 разів.

Ухвалою Херсонського міського суду розмір застави був встановлений на рівні 1 мільйона 537 тисяч гривень.

Ухвала апеляційної інстанції набирає законної сили одразу після проголошення.

Нагадаємо:

  • Колишнього заступника начальника ГУ МВС в АРК Миколу Федоряна затримали 7 листопада на КПВВ «Каланчак».
  • Херсонський міський суд задовольнив клопотання прокуратури АР Крим та м. Севастополя та обрав Федоряну, який підозрюється у державні зраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі майже 1 мільйон 600 тисяч гривень.